SGK e-tebligat uygulaması tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı

SGK e-tebligat uygulaması tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı

Bilindiği üzere, 24.9.2021 tarihli ve 31608 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile 1.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 

Bu kapsamda
09.02.2022 tarihinde Eskişehir İlinde,
04.04.2022 tarihi itibariyle Bursa, Konya ve Gaziantep illerinde,
01.09.2022 tarihi itibariyle de Ankara ilinde ve
07.10.2022 tarihi itibariyle Adana -Antalya -Aydın -Balıkesir -Denizli-Diyarbakır- Erzurum- Hatay -İstanbul-İzmir- Kahramanmaraş -Kayseri- Kocaeli -Malatya- Manisa -Mardin- Mersin -Muğla- Ordu -Sakarya -Samsun- Şanlıurfa -Tekirdağ -Trabzon-Van illerinde SGK e-Tebligat başvurusu yapmış ve yapacak olanlara elektronik tebligat gönderilmeye başlanmıştır.

Bu defa SGK'nın yayımladığı duyuru ile 01.11.2022  tarihinden  itibaren tüm illerde e-Tebligat başvurusu yapmış ve yapacak  olan  muhataplara elektronik  tebligat  gönderilmeye  başlanacak  olup,  e-Tebligat başvurusu yapmamış gerçek ve tüzel kişilere 7201 sayılı Kanun ile 6183 sayılı Kanunda yer alan hükümlere göre eski usulde tebligat yapılmaya devam edilecektir.
İlgili Duyuru

Kurumdan gelen e-tebligatlar nasıl görüntülenecek?

İşverenler https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden şirket yetkilisinin TC kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sırasıyla Kurumlar - Sosyal Güvenlik Kurumu- SGK E-tebligat sorgulama bölümünden kendilerine gönderilen elektronik tebligatları görüntüleyebilecektir.

Bu linkten ulaşılabilir https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-sgk-e-tebligat-sorgulama

Sorun yaşanmaması için işverenlerin e-tebligatlarını düzenli bir şekilde kontrol etmeleri gerekmektedir.






 

0 Yorum

Yorum Yaz