Kısa Çalışma Başvuru süreleri uzatıldı.

Kısa Çalışma Başvuru süreleri uzatıldı.

01 Aralık 2020 tarihli ve 31321 sayılı Resmi Gazete'de "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Yapılan Kısa Çalışma Başvuru Süresinin Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3238)" yayımlandı.

Bilindiği üzere, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yapılan kısa çalışma başvuruları 30/06/2020 tarihinde sona ermişti. Bu Karar ile işverenlere yeniden, 31/01/2021 tarihine kadar, kısa çalışma başvurusu yapabilme imkanı tanınmıştır.

Buna göre, koronavirüs nedeniyle daha önce kısa çalışma ödeneğine başvurmayan işverenler, 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanabileceklerdir.

Diğer taraftan, daha önce kısa çalışma ödeneğine başvurmuş işverenlerin kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Bu uygulamadan yararlanmayan çalışanları için ise başvuru yapabileceklerdir.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında yapılan ödemeler işçilerin işsizlik ödeneklerinden düşülmeyecektir.

Kaynak: Verginet

0 Yorum

Yorum Yaz